U4-1395 - Cannot save content with a RTE datatype

Created by Rusty Swayne 05 Jan 2013, 19:37:37 Updated by Sebastiaan Janssen 15 Jan 2013, 13:01:34

When attempting to save (or save and publish) content in an RTE one receives:

Object reference not set to an instance of an object.

After which, attempting to remove the RTE datatype from the document type fails with:

The DELETE statement conflicted with the REFERENCE constraint "FK_cmsPropertyData_cmsPropertyType_id". The conflict occurred in database "u6", table "dbo.cmsPropertyData", column 'propertytypeid'. The statement has been terminated.

Comments

Rusty Swayne 05 Jan 2013, 19:52:14

The problem could be a clientdependency issue as one can close come back to the same content node in another browser (or tab) and the RTE works as it should


Sebastiaan Janssen 05 Jan 2013, 21:06:57

Is this a fresh install or an upgrade?


Rusty Swayne 07 Jan 2013, 03:45:07

This was on fresh installs. It seems to only happen when you add the RTE to a documenttype and then immediately go and attempt save save on a content node with the new property.


Sebastiaan Janssen 15 Jan 2013, 13:01:32

I can't reproduce it on the latest nightly (130), I've tried both with two tabs open or in the same tab, makes no difference. I even opened a textpage in one tab, in the other tab added a property, then went back to the content tab where the property was not on the page yet and then saved it. All works perfectly. So I'm going to close it for now until we can find a way of reproducing this.


Priority: Normal

Type: Bug

State: Closed

Assignee:

Difficulty: Normal

Category:

Backwards Compatible: True

Fix Submitted:

Affected versions: 6.0.0

Due in version:

Sprint:

Story Points:

Cycle: