U4-1738 - Examine indexes do not update on publish. UmbracoExamineEvents_GatheringNodeData gets hit multiple times during package installation for a single node.

Created by Anthony 19 Feb 2013, 13:25:16 Updated by Sebastiaan Janssen 25 Mar 2013, 11:55:20

Duplicates: U4-1737

Depends on: U4-1737

Demo of the issue: http://www.screenr.com/07k7

During package installation, UmbracoExamineEvents_GatheringNodeData gets hit multiple times for a single node.

Examine indexes are not updated even when the node is republished. It is not until app restart, that the examine indexes appear.

Related to this issue: http://issues.umbraco.org/issue/U4-1737

Comments

Shannon Deminick 19 Feb 2013, 18:31:03

@Anth, You mentioned on twitter that this is 6.0. Can you confirm there is no problem in 4.x ?


Anthony 05 Mar 2013, 12:21:32

It doesnt seem to be an issue in 4.11.4. Although GatheringNodeData does get hit twice. The first time, e.Fields only has built in properties. The 2nd time things are fine. But that's been around for ages right?

So I'd say it's a v6 issue.


Shannon Deminick 05 Mar 2013, 16:17:58

I think this is pretty much the exact same issue as U4-1737. The reason GatheringNodeData would fire multiple times is because it is indexing the item multiple times because the save event is firing multiple times. Though the app restart thing seems strange and I cannot reproduce. Can you have a look at my comments on the other bug ? http://issues.umbraco.org/issue/U4-1737


Sebastiaan Janssen 25 Mar 2013, 11:55:20

If any more info is needed, add it to the related issue please. :)


Priority: Normal

Type: Bug

State: Duplicate

Assignee: Shannon Deminick

Difficulty: Normal

Category:

Backwards Compatible: True

Fix Submitted:

Affected versions:

Due in version:

Sprint:

Story Points:

Cycle: