U4-1747 - Umbraco 6 Install hangs at Connecting to database..

Created by Henning Molbaek 20 Feb 2013, 10:11:02 Updated by Sebastiaan Janssen 18 May 2013, 08:54:06

Relates to: U4-92

According to the log: 2013-02-20 10:49:16,506 [6] ERROR umbraco.presentation.install.utills.p - [Thread 14] System.ArgumentNullException: Install / upgrade did not complete successfully, umbracoDbDSN was not set in the connectionStrings section Parameter name: ConfigurationManager.ConnectionStrings[umbracoDbDSN] at umbraco.presentation.install.utills.p.installOrUpgrade()

I fill out the DB info like this with a password: https://twitter.com/madeby/status/304169315421282304/photo/1

Comments

Sebastiaan Janssen 20 Feb 2013, 10:20:12

Thanks Henning, but would it be possible to attach the whole log file, because this information is a bit limited. :-) If it contains sensitive information you can change "Visible to" to "HQ" so only the Umbraco HQ sees the file.


Henning Molbaek 20 Feb 2013, 10:28:23

Thanks for making me look. It was a permission error on the web.config file.


Sayron 01 Apr 2013, 19:14:41

Yes, I had the same issue. It hung on Connection to Database 5% forever. It turned out that the appropriate write permissions weren't enabled. Perhaps a check should be added to the install? I think prior versions did this?


phil wigglesworth 16 May 2013, 10:12:57

Same issue here, saved by this post, hence I'm adding to it. There are checks on permissions once it's running (uGoLive), but you won't get that far unless you have read/write access to the web.config.


Priority: Normal

Type: Bug

State: Closed

Assignee:

Difficulty: Normal

Category:

Backwards Compatible: True

Fix Submitted:

Affected versions:

Due in version:

Sprint:

Story Points:

Cycle: