U4-2131 - Impossible to save template (6.0.0)

Created by Steven Lemmens 19 Apr 2013, 11:47:10 Updated by Sebastiaan Janssen 21 Apr 2013, 10:36:18

Hey,

I just observed this in 6.0.0. it might be fixed in later bug releases, but couldn't find anything, so I thought I'd post.

Sometimes (and I can't precisely say when it happens), but sometimes my masterpages (templates) seem to get corrupted. When I try to save them, it says: "Template not saved. Please make sure you don't have multiple templates with same alias" or sometimes "Template does not exist" or sometimes "Item has already been added. Key in dictionary: 'xxx', key being added: 'xxx'". (x being the alias of the template I'm editing.

If I would open another template and then go back to the conflicted one, it would show that my changes have indeed not been saved. I've found another user on stackoverflow with the same issue. http://stackoverflow.com/questions/6596178/problem-when-deleting-template-using-umbraco

To be clear: I don't have multiple templates with the same alias, so I think something in the database got corrupted, where Umbraco thinks there are multiple templates. Deleting the template doesn't work either.

I think I can supply a project which shows the problem, if needed.

Comments

Morten Christensen 19 Apr 2013, 20:42:08

There are a lot of known bugs in 6.0.0, so I'd encourage you to upgrade to 6.0.3.


Sebastiaan Janssen 21 Apr 2013, 10:36:18

Just to add, I'm closing this for now, if it can be reproduced on the latest released version we can re-open this one.


Priority: Normal

Type: Bug

State: Closed

Assignee:

Difficulty: Normal

Category:

Backwards Compatible: True

Fix Submitted:

Affected versions: 6.0.0

Due in version:

Sprint:

Story Points:

Cycle: