U4-4185 - Log fails to show unicode (cyrillic) characters

Created by Dima Stefantsov 05 Feb 2014, 14:18:01 Updated by Sebastiaan Janssen 05 Jun 2015, 16:28:23

Using 7.0.3. (I believe this bug was in earlier versions too) In log file (default umbraco logging configuration) I see lines like 2014-02-05 17:40:16,214 [6] INFO Umbraco.Core.Publishing.PublishingStrategy - [Thread 8] Content '??? ?? ?????????? ???????? ? ????????????????? ????????????, ????????, ????????? ????? (game masters)?' with Id '6456' has been published.

I have checked actual log file contents, it's stored not as meaningful data, this is not issue with my viewer encoding (see screenshot). Meanwhile, email notifications work well with same strings, here is what I have in email title: "Notification about Update performed on Как вы планируете бороться с недобросовестными сотрудниками, например, играющими ГМами (game masters)?"

1 Attachments

Comments

Sebastiaan Janssen 05 Feb 2014, 14:25:59

Make sure to add <encoding value="utf-8" /> to the log4net.config file, like so:

.. etc


Sebastiaan Janssen 05 Feb 2014, 14:53:22

Fixed in rev 3a513668fd85dc434321af4d62c9bfe68f24d1b2


Dima Stefantsov 05 Feb 2014, 14:59:31

That helped, thank you very much. I suggest you add this line by default for future releases. (edit: oh, you already did. h5yr and stuff:)


Priority: Normal

Type: Bug

State: Fixed

Assignee:

Difficulty: Very Easy

Category:

Backwards Compatible: True

Fix Submitted:

Affected versions: 6.1.6, 7.0.3

Due in version: 7.1.0, 6.2.0

Sprint:

Story Points:

Cycle: