U4-6378 - uComponents URL picker not working after Umbraco 6.2.4 to 6.2.5 upgrade

Created by John Hodgkinson 09 Mar 2015, 14:53:14 Updated by Shannon Deminick 26 Jun 2017, 07:08:48

a 500 server error is thrown when a local Umbraco media file is attempted to be loaded/added... the following error info below is displayed. if I rollback to Umbraco 6.2.4 then uComponents works fine.

Server Error in '/' Application. Request format is unrecognized for URL unexpectedly ending in '/MediaNodeUrl'. Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. Exception Details: System.InvalidOperationException: Request format is unrecognized for URL unexpectedly ending in '/MediaNodeUrl'. Source Error: An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below. Stack Trace: [InvalidOperationException: Request format is unrecognized for URL unexpectedly ending in '/MediaNodeUrl'.] System.Web.Services.Protocols.WebServiceHandlerFactory.CoreGetHandler(Type type, HttpContext context, HttpRequest request, HttpResponse response) +668425 System.Web.Services.Protocols.WebServiceHandlerFactory.GetHandler(HttpContext context, String verb, String url, String filePath) +306 System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory.GetHandler(HttpContext context, String requestType, String url, String pathTranslated) +89 System.Web.MaterializeHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() +516 System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) +288 Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.0.30319.34209

1 Attachments

Comments

Shannon Deminick 09 Mar 2015, 23:34:40

A few Google searches should hopefully fix your issue, search on "system.invalidoperationexception: request format is unrecognized for url unexpectedly ending in" :

http://stackoverflow.com/questions/657313/request-format-is-unrecognized-for-url-unexpectedly-ending-in

http://stackoverflow.com/questions/654099/how-do-i-fix-a-request-format-is-unrecognized-for-url-error-in-a-web-servic

The entire stack trace is coming from ASP.Net so i can only assume its some environment configuration that has changed.


John Hodgkinson 12 Mar 2015, 12:40:04

thx Shannon - it appears the issue was in uComponents (or at least it can be fixed there). Lee saidthat the returning data from umbraco.library.GetMedia has changed in v6.2.5. Governor Technology provided the code to patch it.

https://github.com/uComponents/uComponents/issues/30

Many thanks!


Shannon Deminick 26 Jun 2017, 07:08:48

Closing issue due to inactivity - see blog post for details https://umbraco.com/blog/issue-tracker-cleanup/


Priority: Normal

Type: Bug

State: Closed

Assignee:

Difficulty: Normal

Category:

Backwards Compatible: True

Fix Submitted:

Affected versions:

Due in version:

Sprint:

Story Points:

Cycle: