U4-6563 - Database connection error cached

Created by Guy MacArthur 28 Apr 2015, 23:11:35 Updated by Peter Gregory 22 May 2015, 01:59:23

Duplicates: U4-6597

Accessing an Umbraco site while the database is unavailable resulted in a YSOD, but after the connectivity was restored the error remained. Clearing the browser cache did not fix the issue, nor did trying in a different browser. The only thing that did fix it was recycling the app (touching the web.config). We've just noticed this new behavior of caching the error after upgrading a client's site from 6.x to 7.2.1. They suffer from some network issues occasionally and the DB becomes inaccessible for a very brief time.

This has been retested in fresh 7.2.1, 7.2.4 and 7.2.5 RC installs. An easy way to demonstrate the behaviour is to take the DB offline and try to access the site. When it fails, bring the DB back online and try to access the site again. The same error persists.

What did you expect to happen? I expected the YSOD to occurr, however, once the connectivity was restored the error would go away and the site would work as per normal, as this has been the behaviour in version 6 and earlier.

1 Attachments

Download stack-trace.txt

Comments

Guy MacArthur 22 May 2015, 01:57:12

Looks like this is fixed in this ticket: http://issues.umbraco.org/issue/U4-6597


Peter Gregory 22 May 2015, 01:59:23

On request from Guy.


Priority: Normal

Type: Bug

State: Duplicate

Assignee:

Difficulty: Normal

Category:

Backwards Compatible: True

Fix Submitted:

Affected versions: 7.2.4, 7.2.5

Due in version:

Sprint:

Story Points:

Cycle: