U4-6898 - Tree icons do not have same position from left

Created by Bjarne Fyrstenborg 30 Jul 2015, 07:26:38 Updated by Chriztian Steinmeier 05 Feb 2016, 09:06:28

I noticed that tree icons don't have same position from left. E.g. if you create some top-level folders (without children) in media section and then switch between media section and e.g. settings section, you'll notice a small difference. The difference sees to be because of the arrows that take up some space, but when they are not visible, they don't take up the space.

In Fanoe starterkit you can also see the difference between Learn, Explore, Extend nodes and Blog, Contact nodes. The Contact node use same icon as the three mentioned before, but is a bit close to the left even they are on the same level.

It seems to be because of the nodes with arrows use but nodes without tree icons haven't this part. I think it would be better to remove this part and adjust css for .umb-tree ins

First screenshot is the original in 7.2.8. In the second one I have removed Then the ins could always be adjusted to have a width of 18px instead of 16px and maybe some other changes.

3 Attachments

Comments

Bjarne Fyrstenborg 30 Jul 2015, 14:07:44

PR: https://github.com/umbraco/Umbraco-CMS/pull/752


Chriztian Steinmeier 05 Feb 2016, 09:06:28

I saw this quite annoying behavior in the 7.4.0-beta2, and now I've just upgraded to 7.4.0-RC1 which still has this issue - seems it's regressed somehow. Also seems to be something wrong with the ellipsis dots in this version (?)


Priority: Minor

Type: Cosmetics

State: Fixed

Assignee:

Difficulty: Normal

Category:

Backwards Compatible: True

Fix Submitted: Pull request

Affected versions: 7.2.8

Due in version: 7.3.0

Sprint:

Story Points:

Cycle: