U4-9808 - Make use of "Login Name" consistent between first install and creating new users

Created by Pete Duncanson 25 Apr 2017, 15:24:26 Updated by Pete Duncanson 11 Jun 2018, 10:02:29

Relates to: U4-9824

When you first install Umbraco asks for an email but not an "login name" yet when you create a new user you have to put in a "login name" and an "email". I think this terminology a little confusing, which is my name to login with? What should I put in the username field?

Suggest we simply change the labels on user and login pages to something like:

"Name" "Email (this is what use to login with)"

Which should make it a lot clearer, always catches me out!

3 Attachments

Comments

Chriztian Steinmeier 25 Apr 2017, 18:08:49

Me too, Pete - me too :)


Pete Duncanson 28 Apr 2017, 12:45:46

Related? http://issues.umbraco.org/issue/U4-9824


Niels Hartvig 28 Apr 2017, 13:04:49

Yup - that's in the cards for 7.7 and the overhaul of the users section!


Andy Thompson 09 Jun 2018, 10:31:21

As mentioned above, issue http://issues.umbraco.org/issue/U4-9824 included the PR https://github.com/umbraco/Umbraco-CMS/pull/1913 and was merged on 30 Apr 2017 by @Shazwazza.

Can this issue now be closed rather than being still up for grabs?


Pete Duncanson 11 Jun 2018, 10:02:29

Good spot @Mundairson thanks for the notification and taking the time to report it :)


Priority: Up for grabs

Type: Cosmetics

State: Closed

Assignee:

Difficulty: Easy

Category:

Backwards Compatible: True

Fix Submitted:

Affected versions:

Due in version:

Sprint:

Story Points:

Cycle: